Egy polgármester ütötte le a francia konzervatív miniszternőt a piacon

kosciusko-morizet
Bystanders give assistance after Les Republicains (LR) party candidate Nathalie Kosciusko-Morizet collapsed after an altercation with a passerby while campaigning in the 5th arrondissement in Paris on June 15, 2017, ahead of the second round of the French legislative election. / AFP PHOTO / GEOFFROY VAN DER HASSELT
Vágólapra másolva!
Ahogy mi is beszámoltunk róla, Nathalie Kosciusko-Morizet, Nicolas Sarkozy volt környezetvédelmi miniszterét leütötték csütörtökön, miközben kampányolt. Most viszont kiderült, hogy egy másik politikus ütötte le. Néhány órával ezelőtt maga ment be a rendőrségre. Körözték, feladta magát. Természetesen egész Franciaországot megdöbbentette, hogy egy választott tisztségviselő, egy hivatalban levő politikus támadt meg egy másik politikust, egy köztiszteletben álló, tekintélyes, egyébként vékony és fizikai értelemben gyenge nőt. A polgármester 55 éves és nagydarab ember.
Vágólapra másolva!

Csütörtök délelőtt kampánykörúton volt egy párizsi, belvárosi piacon Nathalie Kosciusko-Morizet. Vasárnap lesz a nemzetgyűlési választások második fordulója, és a konzervatív politikusnő még esélyes arra, hogy képviselő legyen. Ellenfele a volt szocialista miniszter, jelenlegi köztársasági elnök, Macron pártjának képviselője. Egy nagy paksaméta szórólap volt a nő kezében, majd egy férfi odalépett hozzá, kirántotta a kezéből a nyomtatványokat és a paklival arcon ütötte. Az asszony elesett, beverte a fejét és elájult. Kórházba kellett vinni, csak másnap engedték ki.

Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt

A nagydarab, kopasz férfi elmenekült. Az egyik aktivista utána rohant, még a metróban is üldözte, de végül nem tudta elfogni. Körözni kezdték, és a férfi szombat reggel maga ment be a rendőrségre. A France Bleu Normandie később megdöbbentő információt tett közzé: a brutális támadó egy politikus. Hivatalosan független. Egy kis falu, Champignolles (Eure megye) polgármestere. Az 55 éves férfit letartóztatták.