Adam Lotfi Djaziri, a legújabb párizsi öngyilkos terrorista

Vágólapra másolva!
Azonosították a párizsi furgonos iszlamista terroristát. Adam Lotfi Djazirinak hívták, 31 éves és iszlám szélsőséges.  Négy hozzátartozóját őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

A párizsi rendőrség házkutatást tartott az iszlamista családjánál, ahonnan a 31 éves Adam Lotfi Djaziri volt feleségét, bátyját és sógornőjét is elvitték. A férfi apját akkor vették őrizetbe, miután este hazaért.

A francia szalafista családban született férfi egyébként büntetett előéletű, de a titkosszolgálatok nyilvántartásában is

iszlamista radikálisként volt számon tartva.

A férfi apja azt mondta a hatóságoknak, hogy fia engedéllyel tartott fegyvert, és rendszeresen járt lőgyakorlatokra is. Annak ellenére, miként szerepelt a nyilvántartásban, valóban volt érvényes fegyverviselési engedélye.

A párizsi merénylő hétfőn szándékosan belehajtott egy rendőrségi konvoj elején álló furgonba, autója azonnal kigyulladt. A rendőrök ki akarták húzni a kocsiból, ekkor látták meg, hogy fegyver van nála. Miközben megpróbálták eloltani a tűzet a tűzoltók, a férfi eszméletlenül feküdt a kocsiban, a mentősök a férfi életét már nem tudták megmenteni.

Ezután a tűzszerészek átvizsgálták az autót, amelyben

gázpalackot, gépkarabélyt és több más lőfegyvert is találtak.

Az öngyilkos merénylő nem tudott senkit megölni, a terrortámadásban végül ő halt meg. Kedd este arról írt a Le Figaro, hogy búcsúlevelet hagyott a tegnapi párizsi öngyilkos terrorista, azt írta benne, hogy felesküdött az Iszlám Államnak.