Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Temzében találták meg a londoni merényletek nyolcadik áldozatát

Vágólapra másolva!
Nyolcra emelkedett a szombati londoni terrortámadás áldozatainak száma, miután a Temzében megtalálták annak a francia férfinek a holttestét, akit eddig eltűntként tartottak számon. A férfi a London Bridge-en volt a támadáskor. 
Vágólapra másolva!

Hivatalosan is nyolcra emelkedett a szombati londoni terrortámadás áldozatainak száma: a rendőrség közölte, hogy a támadás egyik áldozatát találták meg a Temzében kedd este.

A formális azonosítás még nem történt meg ugyan, de a 45 éves Xavier Thomas legközelebbi hozzátartozóját már értesítették - közölte a londoni rendőrség.

Emmanuel Macron francia elnök pedig bejelentette, hogy három francia állampolgár halt meg a terrortámadásban. Az államfő nem beszélt arról, hogy ki a harmadikként azonosított francia áldozat.

A Sky News azt írja, hogy Xavier Thomas barátnőjével a hétvégére érkezett Londonba. A hídon sétáltak, amikor a terroristák a járókelők közé hajtottak. A nő is súlyosan megsérült.

A Temzében megtalált férfin kívül még két francia, egy 26 éves felszolgáló és egy 36 éves szakács lett a terroristák áldozata, és a sérültek között is van nyolc francia - közölték Párizsban.

Ausztrál, kanadai, spanyol áldozat is van

Váratlanul kapott szabad estét szombaton az a 21 éves ausztrál lány, aki au pairként dolgozott egy családnál Londonban. A nagymama maradt aznap este a gyerekekkel, így a lány elmehetett szórakozni a barátaival. A terroristák halálra késelték.

A másik ausztrál áldozat egy 28 éves kórházi nővér volt, aki családja szerint a sérültek segítségére próbált sietni a támadáskor, de vele is végeztek.

A spanyol bankár, Ignacio Echeverria egy nőt próbált megvédeni a Borough Marketen: gördeszkájával támadt a terroristákra, de vele is végeztek.

Egy kanadai álldozat is van, a Brit Kolumbiából származó Chrissy Archibald.

Az egyetlen brit halálos áldozat egy 32 éves férfi.

A brit egészségügyi szolgálat hivatalos adatai szerint 29 sérült van még kórházban a szombati támadás után, közülük tizen kritikus állapotban - írja a BBC.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről