Mindkét oldalon kinyíltak a felújított metró ajtói, vizsgálják a hiba okát

felújított metrószerelvény M3 metró metro BKK BKV Tarlós István főpolgármester közlekedés tömegközlekedés
Az M3-as metró középső szakaszának felújítását 2020. márciusában kezdték meg.
Vágólapra másolva!
Hétfőn a 3-as metró vonalán mindkét oldalon kinyíltak az egyik felújított szerelvény ajtói. A BKV Zrt. közlése szerint vizsgálják a hiba okát.
Vágólapra másolva!

A Metróért Egyesület vasárnap írta ki Facebook-oldalán, hogy az egyik felújított M3-as metrószerelvény elromlott, ezért a Deák Ferenc térnél utasok nélkül visszafordították a szerelvényt.

Hétfőn újabb gond volt az egyik felújított metrószerelvénnyel.

Az utasokkal teli metró ajtói mindkét oldalon kinyíltak.

Az ATV szerint a Kálvin téri megállóban nyíltak ki az ajtók, a vezető azonnal leszállította az utasokat és kiállt a forgalomból. Szerencsére senki nem esett a sínek közé. A Metróért Egyesület elnöke szerint nem a vezető hibájából nyíltak az ajtók mindkét oldalon.

A BKV Zrt. közleménye szerint vizsgálják a felújításon átesett szerelvény meghibásodásának okait,

az érintett metrók jelenleg nem közlekednek.

"A BKV Zrt. felelős üzemeltetőként csak olyan járműveket enged forgalomba, amelyek garantálják utasaink biztonságát, a felújított, korszerűsített metró szerelvények üzemét Társaságunk szakemberei fokozott figyelemmel kísérik" - írták.

Az üzem közben bekövetkező meghibásodások okait a felújítást végző Metrowagonmash szakemberei és a BKV munkatársaival közösen vizsgálják, a feltárást követően az orosz szakemberek a hibát a lehető legrövidebb időn belül kijavítják.