Megbántották, ezért megölt kilenc embert

Vágólapra másolva!
Sértődöttségből ölhette meg kilenc áldozatát az orosz Tver környéki gyilkos, Szergej Jegorov - az orosz média szerint.
Vágólapra másolva!

Az orosz sajtó szerint a gyilkos azért ölhette meg kilenc áldozatát, mert nem kínálták meg itallal és még gúnyolódtak is rajta a kerttulajdonosok hétvégi összejövetelén a Tveri megyei Redkino faluban.

Szergej Jegorov 45 éves munkanélküli, aki alkalmi villanyszerelésekből tartotta fent magát a falu kertészeti egyesületénél. Rendkinóban, anyja dácsájában élt,

a környék pedig iszákosnak és kontár munkásnak tartotta.

A kerttulajdonosok egyesületének volt elnöke unokájának a születésnapját ünnepelték, ahová Szergej Jegorov hivatlanul beállított, részegen. A férfit elzavarták, a társaság férfi tagjai kilökdösték az utcára.

A szemtanúk két változatot is elmondtak, arra hogy miért durvulhatott el a hívatlan látogatás. Egyesek szerint azon sértődhetett meg, hogy az egyesület új és régi elnöke összeszólalkozott miatta, az utóbbi kezdte el ugyanis foglalkoztatni az alkalmatlannak mondott villanyszerelőt. Mások szerint azonban

a férfi testalkatán gúnyolódtak és azt mondták, hogy ilyen adottságokkal sohasem szolgálhatott korábban a hadseregben, ahogy azt maga állította.

Jegorov azonban hazament egy vadászfegyverért, hogy bosszút állhasson. Időközben a társaság elment grillezni. Jegorov pedig rájuk rontott és bocsánatkérést követelt.

De a bocsánatkérés nem történt meg, így tüzet nyitott, melyben négy nőt és öt férfit ölt meg.

A legfiatalabb áldozat 34 a legidősebb pedig 92 éves volt. Az orosz Nyomozó Hatóság szerint az utolsó áldozattal, egy nővel, azt követően végzett, hogy az megtagadta, hogy megássa saját sírját.

A bíróság hétfőn elrendelte Jegorov letartóztatását és elmeorvosi vizsgálatát.