Katonák csaptak össze egy ételosztáson Szomáliában - többen meghaltak

Vágólapra másolva!
Legalább 14 ember, többségében civil vesztette életét, amikor katonák összecsaptak egy menekülteknek tartott ételosztásnál a délnyugat-szomáliai Baidoa városában - közölte egy helyi rendőrtiszt.
Vágólapra másolva!

Katonák próbáltak meg lopni a segély csomagból

Elmondása szerint az összecsapások azután kezdődtek, hogy néhány

katona megpróbált élelmiszert lopni az ételosztás során, amikor az élelmiszersegély-csomagot őrző katonák tetten érték őket.

Az összetűzésben - amelynek a sorban álló menekültek közül is többen áldozataivá váltak -

legalább 14 ember meghalt, és további 20 megsebesült, némelyikük állapota továbbra is válságos.

20 éve nem volt ekkora aszály

A térségben tevékenykedő Norvég Menekült Tanács márciusi jelentése szerint az emberek naponta tömegével menekülnek el otthonaikból élelmet és ivóvizet keresve Szomáliában az országot az elmúlt 20 évben sújtó legsúlyosabb aszály következtében.

Több mint 6 millió szomáliai - a lakosság fele - szorul sürgős segítségre, az aszály miatt a családok képtelenek mezőgazdasági munkát végezni, a városokban uralkodó magas élelmiszerárak miatt pedig kéregetéshez folyamodnak - közölte a szervezet.

Az országban tavaly november óta több mint 400 ezer ember kényszerült otthona elhagyására, közülük több tízezren a déli nagyvárosok, egyebek között a főváros, Mogadishu, illetve Baidoa felé vették az irányt.