Agyonlőttek egy terroristát a brüsszeli főpályaudvaron

Brussels Gare Centrale ATTACK police security measures terror TERRORISM EVACUATION
Brussels Central Station Gare Centrale evacuated as person causing explosion neutralized by Belgian Police, Brussels, Belgium on June 20, 2017. Alexandros Michailidis / SOOC
Vágólapra másolva!
Lelőttek egy terroristát a rendőrök a brüsszeli főpályaudvaron. Robbanómellény volt rajta. A környéket kiürítették, a rendőrök további támadókat keresnek. Kérik, mindenki maradjon otthon. A támadás előtt a terrorista azt kiabálta, Allah akbar!
Vágólapra másolva!

Belga forrásokra hivatkozva a BBC azt írja, hogy az állomás épületén kívül egy robbanóövet viselő terroristát lőttek le. A város főterét, a Grand Place-t is kiürítették.

A La Libre Belgique című napilap arról számolt be, hogy szemtanúk

egy robbanás, majd lövések hangját hallották.

A terrorista azt kiálltotta, hogy Allah akbar! - jelentette az AFP. A belga tűzoltóság szerint a támadónak valamit sikerült felrobbantania, de nem tudják, hogy mit, és nem is tudott senkit megsebesíteni. A Le Figaro szerint

a terroristát a rendőrök lelőtték, meghalt.

A hatóságok azt közölték, hogy "ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet".

Az ügyészség szóvivője sajtótájékoztatóján azt mondta,

Szemtanúk arról beszéltek, hogy a támadó egy pogyászkocsit tolt maga előtt, mielőtt robbantott.

A tudósítások szerint pánik tört ki a helyiekkel és turistákkal zsúfolt környéken, ahol a rendőrök nagy erőkkel jelen vannak. A hatóságok azt közölték, hogy "ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet".

A rendőrök lelőtték a terroristát Forrás: SOOC/Alexandros Michailidis / SOOC/Alexandros Michailidis

Belga lapok tudosítása szerint a főtéren lévő éttermekből, és egy színházból

nem engedik ki az embereket, amíg nem biztonságos a környék.

A vonatközlekedést felfüggesztették a belga főváros központi pályaudvarán és több metróvonalat is lezártak. Charles Michel belga kormányfő arra kérte az embereket, hogy kövessék a rendőrség utasításait.

Belgiumban magas készültségi fokozat van érvényben, mivel öngyilkos merénylők 2016. március 22-én a brüsszeli metróban és a repülőtéren összesen 32 embert öltek meg.