Az Iszlám Állam embere volt a melbourne-i túszejtő

Vágólapra másolva!
Az ausztrál hatóságok hétfőn végeztek egy túszejtővel Melbourne-ben, aki lőfegyverrel megsebesített három rendőrt is, a túszszedésért az Iszlám Állam terrorszervezet reklámozta magát.
Vágólapra másolva!

Az elkövető egy nőt ejtett túszul egy apartmanházban. A helyszínre kiérkező rendőrök tárgyalni próbáltak vele, ám kísérletük kudarcot vallott, a férfi tüzet nyitott a rendőrökre és hármukat megsebesítette, mielőtt azok végeztek vele. A helyszínen egy agyonlőtt férfi holttestére leltek a hatóságok.

Andrew Crisp, a helyi rendőrség szóvivője elmondta: a túszul ejtett nőt kiszabadították, a rendőrök sebesülései nem életveszélyesek. Hozzáfűzte: vizsgálják a terrorcselekmény lehetőségét.
Később a dzsihadista szervezet jelentkezett a történtek elkövetőjeként, azzal indokolva tettét, hogy Ausztrália tagja az amerikai vezetésű terrorellenes koalíciónak.

"Az Iszlám Állam katonája a koalíciós országok polgárai elleni támadásokat sürgető felszólításra hajtotta végre a tettét az ausztráliai Melbourne-ben" - olvasható az iszlamisták szócsöveként működő hírügynökség, az Aamák közleményében. Az ausztrál rendőrség közölte, hogy vizsgálja az Iszlám Állam bejelentését.