Húsz afgán rendőrt öltek meg a tálibok Afganisztánban

közel-kelet tálib helmand
In this photo provided by the Office of the Provincial Governor of Helmand, three handcuffed Afghan Taliban fighters captured by National Directorate of Security (NDS) personnel are displayed along with captured weapons in Lashkar Gah Helmand province on November 27, 2011. Helmand security forces captured three insurgents from Lashkar Gah khoshkaba, officials said in a statement. AFP PHOTO/HO/ Office of the Provincial Governor of Helmand ---- EDITORS NOTE ----- RESTRICTED TO EDITORIAL USE MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / Office of the Provincial Governor of Helmand" NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS / AFP PHOTO / HO
Vágólapra másolva!
Húsz afgán rendőrt öltek meg a tálibok az egyik összehangolt támadásban Afganisztánban. Kabulban pedig túszul ejtettek egy finn nőt. 
Vágólapra másolva!

Felfegyverzett tálibok százai támadták meg az afgán Zabul tartománybeli rendőrségi ellenőrzőközpontot.

Biszmillah Afganmal tartományi kormányzó azt mondta, hogy 20 rendőr halt meg és sokan meg is sebesültek. A biztonsági erők sok támadót agyonlőttek.

A tálibok

40 rakétát lőhettek ki a Pakisztánnal határos Zabul tartományra,

Gulam Dzsilani Farahi tartományi rendőrfőnök szerint.

Forrás: AFP/Tariq Mahmood

A tálibok nagyon megerősödtek az elmúlt időszakban Afganisztánban. A kabuli kormány tavaly még az ország 71 százalékát, idén már

csak 60 százalékát tartja felügyelete alatt.

A belügyi szóvivő megemlítette azt is, hogy egy német nőt, egy afgán biztonsági őrt meggyilkoltak egy finn nőt pedig túszul ejtettek Kabulban. Egy harmadik külföldi túszt sikerült kimenteni.

Afganisztánban egyre gyakoribbak a túszejtések a váltságdíj reményében. A fogvatartók célpontjai elsősorban helyiek de előfordul, hogy külföldieket is elrabolnak, hogy mégerősebb nyomást gyakoroljanak a kormányukra vagy pénzt követelhessen ki.