35 tonna marihuánát és fegyvereket foglaltak le Paraguayban

Vágólapra másolva!
Több mint 35 tonna marihuánát, valamint fegyvereket és lőszereket foglaltak le Paraguayban a helyi hatóságok, és őrizetbe vettek egy brazil állampolgárt is - közölte hétfőn a paraguayi kábítószer-ellenes hivatal, a Senad.
Vágólapra másolva!

Marihuánát, lőszereket, fegyvereket foglaltak le

A Senad ügynökei az ügyészség tagjaival közösen tartottak razziát az északkelet-paraguayi Amambay megyében található Capitán Bado nevű településen, ahol több mint 35 tonna marihuánát foglaltak le.

A bűnszervezet tagjai ebből mintegy 33 tonnányi, apróra vágott marihuánát zsákokba rejtve, másfél tonnányit préselve, mintegy 800 kilót pedig egészében tároltak a bázisukon.

A rajtaütés során a hatóságok nyolc földalatti rejtekhelyet is feltártak, ahol egyebek között 658 - különböző kaliberű - töltényt, öt töltőt, golyóálló mellényeket, fegyverre rögzíthető céltávcsöveket, a drogok tárolásához használt anyagokat, valamint a kábítószer szállításához használt hidraulikus emelőket foglaltak le.

Dél-Amerikán belül Paraguayban állítják elő a legtöbb marihuánát, melynek jelentős része a kontinensen belül, legfőképp Brazíliában köt ki.