Meghalt a márciusi londoni merénylet egyik sérültje

Vágólapra másolva!
Újabb halálos áldozata van a március 22-ei londoni terrortámadásnak, a román nő az ötven sérült egyike volt. Ő már az ötödik halott.
Vágólapra másolva!

Andreea Cristeát a merénylő ütötte el, aki emiatt a Westminster hídról a Temzébe esett. Súlyos sérülésekkel mentették ki, péntek éjjel belehalt sérüléseibe.

A terrortámadás idején vele volt barátja, Andrei Burnaz is, akit már kiengedtek a kórházból. A 31 éves nő halálát a brit rendőrség közölte, ő az ötödik áldozat.

„Több mint két hétig harcoltak az életéért, a szeretett Andreeánkért. Csodálatos lány, nővér, társ, elkötelezett barát, és a legegyedibb ember, akit csak el tudnak képzeni. Kegyetlenül, brutális módon tépték ki őt az életünkből" – nyilatkozott a család a BBC-nek.

A pár Londonban ünnepelte a férfi születésnapját, aki a támadás napján akarta eljegyezni barátnőjét.

A BBC-nek felidézte, a merénylőről első látásra azt hitték, kocsiját szereli a járdán. A Scotland Yard adatai szerint 250 méter hosszan gázolt az emberek között, 122 kilométeres sebességgel.

Az 52 éves támadó, Khalid Masood büntetett előéletű volt, de a merénylet előtt nem tűnt fel a belbiztonsági és a terrorelhárító szolgálatok radarernyőjén, és nem folyt ellene vizsgálat terrorcselekmények előkészítésének gyanújával sem.