Ferenc pápa áldást mondott a világra húsvétvasárnap

FERENC pápa
Vatikánváros, 2017. április 16. Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter-bazilika erkélyén, ahonnan elmondja hagyományos húsvétvasárnapi Urbi et Orbi (a városnak és a világnak) szóló üzenetét 2017. április 16-án. (MTI/AP/Gregorio Borgia)
Vágólapra másolva!
Ferenc pápa a húsvétvasárnapi urbi et orbi üzenetében gyalázatos tettnek nevezte és elítélte az aleppói robbantást, amelyben legalább száz ember halt meg.
Vágólapra másolva!

A vatikáni Szent Péter-bazilika erkélyén tartotta meg beszédét a pápa. A téren több tízezer ember gyűjt össze, hogy részesüljön a „ városnak és a világnak" szóló hagyományos üzenetben és áldásban.

A pápa békét kért a világ többi, háborús városa számára is. Megemlékezett a terrorizmusról és a fegyveres konfliktusról.

Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter-bazilika erkélyén, ahonnan 2017. április 16-án elmondta hagyományos húsvétvasárnapi urbi et orbi (a városnak és a világnak szóló) üzenetét Forrás: MTI/AP/Gregorio Borgia

Biztosította a latin-amerikai országokat arról, hogy támogatja a demokratizálódás folyamatát. Valamint hozzátette, hogy sajnálja az európai ifjúságot a nagy munkanélküliség miatt.

A hagyomány szerint minden húsvétvasárnapon, így ma is, misét tartott a pápa. Az imádságok szokásokhoz hűen különböző nyelveken hangzottak el.

A magyar nyelvű imádság volt a negyedik,

amit Kovács Szabolcs, a római Pontificium Collegium Germanicum et Hungaricum papnevelde hallatója olvasott fel:

Mivel a pápák ezen a misén nem szoktak homíliát mondani, gondolataikat az urbi et orbi áldásba foglalják bele. De Ferenc pápa mégis tartott most egy

rögtönzött beszédet,

mert szeretett volna válaszolni a sok hívő gyötrő kérdésére, hogy miért van olyan sok szenvedés a világon. Válaszában arra biztatta a híveket, hogy félelmeik, a háborúk és betegségek ellenére tartsanak ki a hitben.