Elsüllyedt egy orosz hadihajó a Fekete-tengeren

Vágólapra másolva!
Az orosz haditengerészet egy hadihajója összeütközött egy teherszállító hajóval a Fekete-tengeren – számolt be a török média. A török miniszterelnök már fel is hívta orosz kollégáját, hogy kifejezze sajnálatát.
Vágólapra másolva!

Orosz hadihajó ütközött egy teherszállító hajóval a Fekete-tengeren, az eddigi információk szerint az orosz hajó 78 fős legénységének valamennyi tagját kimentették – írja a BBC. A baleset az Isztambulhoz közeli Kilyosnál történt.

Oroszország védelmi minisztériuma szerint az ütközéstől egy lyuk keletkezett a hadihajón, azonban a személyzet tagjai közül nem sérült meg senki – írja a The Guardian.

A balesetet szenvedett Liman nevű hajót a hadsereg korábban kutatásokra használta, ma már felderítő hajóként funkcionált. Egyelőre nem világos, hogy mi okozta az ütközést. A balesetben részt vett másik, civil hajó éppen állatokat szállított a török ​​média beszámolója szerint.

Binali Yıldırım török miniszterelnök már fel is hívta Dmitrij Medvegyevet, hogy sajnálatát fejezze ki az elsüllyedt orosz hajó miatt.