Megvonnák a támogatást az amerikai menedékvárosoktól

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok kormánya ismét azt kéri Kalifornia államtól, valamint több megyétől és várostól, hogy adjanak át minden információt az illegális bevándorlókról, különben elveszíthetik a rendfenntartásra járó támogatásukat.
Vágólapra másolva!

Az amerikai kormány ismét támogatásmegvonással fenyegette meg azokat a városokat, amelyek menedéket nyújtanak az illegális bevándorlóknak a kitoloncolás elől.

Az igazságügyi minisztérium levelet küldött Kalifornia államnak, négy megyének és nyolc városnak – köztük a legnagyobbaknak –, és ebben felszólította azokat, hogy működjenek együtt a szövetségi bevándorlási hivatallal,

különben elveszíthetik a rendfenntartásra adandó szövetségi támogatást.

Jeff Sessions igazságügyi miniszter már március végén ezzel fenyegetett, de

Kalifornia és egyes megyék, városok dacolnak a felszólítással.

A miniszter szerint New York város és Chicago „szinte összeroskadnak az illegális bevándorlás és az erőszakos bűncselekmények terhe alatt”.

Az AP hírügynökség rámutatott, hogy New Yorkban évtizedek óta nem volt olyan kevés a bűncselekmények száma, mint most, Chicagóban pedig a bűnesetek számának az utóbbi időben történt hirtelen megugrása nincs összefüggésben az illegális bevándorlással.

Korábban a minisztérium azt közölte, hogy 141 olyan megyét és 37 várost tart számon, amelyben a helyi hatóságok például

Donald Trump amerikai elnök hivatali ideje első száz napjának lejárta alkalmából interjút adott pénteken az AP-nek, és ebben egyebek között azt mondta, hogy „nyugodtak lehetnek” azok a fiatalok, akik gyerekként érkeztek az Egyesült Államokba, és illegálisan tartózkodnak ott. Bevándorláspolitikájának nem célpontjai a méltó élet reményében Amerikába bejutott fiatalok, csak a bűnözők – tette hozzá.