Több orosz városban is tüntettek

Szentpétervár, 2017. április 29. Rohamrendőrök letartóztatnak egy tüntetőt a Mihail Hodorkovszkij által alapított ellenzéki Nyitott Oroszország mozgalom által meghirdetett tiltakozáson Szentpéterváron 2017. április 29-én. (MTI/EPA/Anatolij Malcev)
Vágólapra másolva!
Szentpéterváron mintegy ötven, a szibériai Kemerovóban tizenöt embert vettek őrizetbe, Moszkvában viszont nem voltak incidensek szombaton a Mihail Hodorkovszkij által alapított ellenzéki Nyitott Oroszország mozgalom által meghirdetett - a hatóságok által törvénytelennek nyilvánított - tüntetéseken.
Vágólapra másolva!

Mihail Hodorkovszkij, a Nyitott Oroszország mozgalom ellenzéki alapítója tüntetést szervezett, amely a hatóságok szerint törvénytelen volt.

Összesen 250 ember vett részt tüntetésen.

Szentpéterváron 50, a szibériai Kemerovóban pedig 15 embert vettek őrizetbe. Moszkvában békés volt a tiltakozás.

Rohamrendőrök letartóztatnak egy tüntetőt a Mihail Hodorkovszkij által alapított ellenzéki Nyitott Oroszország mozgalom által meghirdetett tiltakozáson Szentpéterváron. Forrás: MTI/EPA/Anatolij Malcev

A hatóságok előre felkészültek a vandalizmusra, ugyanis rohamrendőrök százait rendelték ki a főváros utcáira.

Kígyózó sorban álltak az emberek az elnöki hivatal előtt, hogy levelet adjanak át az orosz miniszterelnöknek, Vlagyimir Putyinnak. A tüntetők azt követelik levelükben, hogy

Putyin ne induljon a következő választásokon. A negyedik államfői mandátumáért indulna.

A Kreml szóvivője már korábban is bejelentette, hogy törvénytelennek tartják az ellenzéki Nyitott Oroszország mozgalom tüntetését.