Húsz embert öltek meg egy pakisztáni szentélyben

pakitsztán merénylet
SARGODHA, PAKISTAN - APRIL 02: Pakistani emergency workers transport the body of a victim to hand over to their relatives at a hospital in the garrison city of Sargodha, in Punjab province, Pakistan on April 2, 2017. The custodian of a Pakistani religious shrine and two accomplices have been arrested for intoxicating and murdering 20 devotees with batons and knives early Sunday. Sohail Ahmed / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Hárman el tudtak menekülni attól a zavarodott férfitől, akinek köze volt több ember megmérgezéséhez, majd hússzal végzett egy pakisztáni szentélyben. Az elkövető azt mondta, hogy azért ölte meg az áldozatokat, mert attól félt, hogy ők akarják megölni őt.
Vágólapra másolva!

Húsz embert megöltek, többen pedig megsebesültek a pakisztáni Pundzsáb tartománybeli szúfi szentélyben. A helyi rendőrfőnök azt mondta, hogy Abdul Waheed, a szentély egykori gondnoka követte el a gyilkosságokat – írja a BBC.

Az egyik túlélő az mondta, hogy Waheed a szentély látogatóit mérgezett étellel kínálta meg, majd egyenként behívta a szobájába, ahol a tettestársaival tőrrel és bottal neki esve ölték meg az áldozatokat.

Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Sohail Ahmed

A rendőrség lerohanta a szentélyt és letartóztatták a férfit, akinek több beszámoló szerint valószínűleg voltak társai.

Az indíték nem tisztázódott, de egy rendőrtiszt azt mondta, hogy a gyanúsított mentálisan zavart volt, és a gyilkosságok pedig összefüggésben lehetnek a szentély rányitásáért folytatott harccal is.

A szúfizmus az iszlám vallás misztikus ága, amely India területén terjedt el a 13. században. Az irányzat követői erősen az iszlám ezoterikus elképzeléseit hirdetik. Ezek a muszlim hívők az Istennel való személyes kapcsolatteremtést, és megtapasztalást hirdetik. Jelenleg több millió pakisztáni muzulmán követi a szúfizmus tanait.

Az ötvenéves

Waheed vallomásában beismerte a gyilkosságokat, és azt mondta, azért ölte meg az áldozatokat, mert attól félt, hogy a szentély látogatói fogják őt megölni

– derül ki az AFP beszámolójából.

Forrás: AFP/Fatiq Bukhari

Egy pakisztáni tévécsatorna szerint

az áldozatokat a gyilkosság előtt meg is kínozták, a testek pedig meztelenek voltak, amikor rájuk találtak. Három embernek sikerült elmenekülnie.

Lehetséges, hogy az áldozatok zarándokok voltak, akik a muszlim Radzsab hónap kezdetekor szokásos ételosztás miatt érkeztek a szentélybe.