Nagy tolóerejű rakétát tesztelt Észak-Korea

észak-korea rakétakísérlet
Kim Dzsongun figyeli a rakéta indítást. A négy ballisztikus rakétából legalább három Japán északnyugati partjai közelében csapódott a tengerbe This undated picture released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) via KNS on March 7, 2017 shows North Korean leader Kim Jong-Un supervising the launching of four ballistic missiles by the Korean People's Army (KPA) during a military drill at an undisclosed location in North Korea. Nuclear-armed North Korea launched four ballistic missiles on March 6 in another challenge to President Donald Trump, with three landing provocatively close to America's ally Japan. / AFP PHOTO / KCNA VIA KNS / STR / South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP. /
Vágólapra másolva!
Új rakétahajtóművet teszteltek Észak-Koreában Kim Dzsongun jelenlétében. A kommunista diktátor azt állította, hogy a rakéta kifejlesztésére azért van szükség, hogy Észak-Korea világszínvonalú műholdat lőhessen fel a világűrbe.
Vágólapra másolva!

Új, nagy teljesítményű rakétahajtómű katonai tesztjét végezték el Észak-Koreában Kim Dzsongun jelenlétében az állami hírügynökség szerint.

A diktátor országa rakétaipara „újjászületésének” nevezte

a Tongcsang-ri indítóállomáson elvégzett földi tesztet. A hajtóművet a Nemzetvédelmi Tudományok Főiskolája fejlesztette – állította az észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA. Kim Dzsongun azt is mondta, hogy a hajtóműre azért van szükség, hogy országa világszínvonalú műholdat állíthasson föld körüli pályára.

Kim Dzsongun ezen a rakétateszten is rajta tartotta a szemét, akárcsak azokon a rakétaindításokon, amelyekkel erőt szokott demonstrálni Forrás: AFP/Str

Ugyanakkor a tesztelés időzítése nem véletlenül esett arra a napra, amikor az amerikai külügyminiszter Phenjan legfőbb szövetségeséhez, Kínába látogatott. Rex Tillerson és kínai kollégája megállapodtak, hogy együtt próbálják kényszeríteni a phenjani vezetést nukleáris és ballisztikus rakétaprogramjának megváltoztatását. Ráadásul az amerikai külügyminiszter egy nappal korábban Dél-Koreában úgy fogalmazott, hogy az USA kész megelőző katonai csapásra, ha Észak-Korea fenyegetően lép fel déli szomszédjával vagy az amerikai erőkkel szemben.

Kim Dzsongun a mostani sikeres tesztet történelmi jelentőségűnek nevezte.

– közölte továbbá a KCNA. Az állami hírügynökség szerint a teszt során mérték a hajtómű tolóerejét, a vezérlést és a pontos működését, valamint a megbízhatóságot.