Trump: Németország nagyon sok pénzzel tartozik a NATO-nak

GettyImageRank2 POLITICS WEST PALM BEACH, FL - FEBRUARY 10: President Donald Trump arrives on Air Force One at the Palm Beach International Airport to spend part of the weekend with Japanese Prime Minister Shinzo Abe at Mar-a-Lago resort on February 10, 2
Donald Trump
Vágólapra másolva!
Donald Trump amerikai elnök pénteken fogadta Angela Merkel német kancellárt, de a találkozó után még nem volt téma, hogy Németországnak tartozása lenne a NATO felé. Trump azonban most egy tweetjében erről írt.
Vágólapra másolva!

Donald Trump, az USA elnöke ezt tweetelte ma reggel, miután tegnap lezajlott a német kancellárral, Angela Merkellel való találkozója a Fehér Házban.

Vagyis: „A hamis híresztelés ellenére nagyszerű találkozóm volt a német kancellárral, Angela Merkellel. Mindazonáltal Németország... hatalmas összeggel tartozik a NATO-nak, és többet kellene fizetnie az Egyesült Államoknak a hathatós és nagyon drága védelemért, amit Németországnak nyújt.”

Németország az elmúlt három évben GDP-jének mindössze 1,19 százalékát fordította a hadseregre, miközben a NATO-tagság előírása minimum két százalék lenne.

Trump ugyanakkor pénteken megerősítette, hogy az új amerikai kormányzat változatlanul támogatja a NATO-t, de megismételte, hogy

Washington szükségesnek tartja az összes tagállam növekvő anyagi hozzájárulását

az észak-atlanti szervezethez. Elismerően szólt Angela Merkel, illetve Németország szerepvállalásáról a szövetségben.