Börtönre ítélték a szilveszterkor erőszakoló irakiakat Ausztriában

Vágólapra másolva!
Többéves börtönbüntetést szabtak ki nyolc iraki menekültre, mert szilveszterkor megerőszakoltak egy fiatal német nőt.
Vágólapra másolva!

Az eset 2015 végén történt, amikor egy 28 éves német nőt kilenc iraki férfi megtámadott és megerőszakolt egy bécsi lakásban. A 22 és 48 év közötti férfiak kihasználták, hogy a nő az alkoholtól bódult állapotban volt.

A migránsok közül

nyolcan 9 és 13 év közötti börtönbüntetést kaptak,

a legidősebb férfit felmentették. Az áldozat 25 ezer euró (mintegy 7,8 millió forint) kártérítést kapott.

Az ítélet nem jogerős, az elítéltek fellebbezni szándékoznak a döntés ellen.

A részeg nőt a lakásukra vitték

A nő Bécsben ünnepelte az újévet, és egy szórakozóhelyen találkozott négy iraki férfival. A nő már nem volt beszámítható állapotban, a vizsgálatok a vérében mintegy kétezrelékes alkoholszintet állapítottak meg. A férfiak ezt kihasználva egy ismerősük lakására vitték, ahol további öt férfi tartózkodott. A nőt hajnalban órákon át megerőszakolták a Práter közelében lévő lakásban.

A 22 és 48 év közötti gyanúsítottak közül nyolcan rokonsági kapcsolatban álltak egymással. Egy 28 éves férfi beismerte, hogy együtt volt a nővel, azonban azt vallotta, hogy a nő kezdeményezett. A többi férfi tagadta a vádat.

A legidősebb gyanúsított azt mondta, hogy a lakásban aludt a kérdéses időpontban. A Heute című osztrák lap azt közölte, hogy ő volt a lakás tulajdonosa, két fiát pedig elítélték a büntetőperben.

A bíró rövid indoklásában arról beszélt, hogy

kevés enyhítő körülményt tudott figyelembe venni.

Karl-Heinz Grundböck, az osztrák belügyminisztérium szóvivője szerint meg kell várnia a jogerős ítéletet, és aztán lehet majd többet mondani arról, hogy a férfiakat kiutasítják-e Ausztriából. Médiabeszámolók szerint évek óta nem toloncoltak ki senkit Irakba.