Robbanás volt Párizsban, az IMF-irodán

imf robbantás párizs
French Police officers secure the scene near the Paris offices of the International Monetary Fund (IMF) on March 16, 2017 in Paris, after a letter bomb exploded in the premises. An employee at the Paris offices of the International Monetary Fund suffered injuries to her hands and face after opening a letter which exploded on March 16, police said. Several people were evacuated from the building near the Arc de Triomphe monument "as a precaution", a police source said. / AFP PHOTO / Christophe ARCHAMBAULT / ALTERNATIVE CROP
Vágólapra másolva!
Legalább egy ember megsebesült, amikor egy boríték felbontása után robbanás történt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) párizsi irodájában.
Vágólapra másolva!

A rendőrség azt mondta, hogy folyamatban van a rendőri akció a Világbank és az IMF párizsi irodájánál.

Egy rendőrségi forrás azt is elmondta, hogy az áldozat könnyebben sebesült meg.

Forrás: AFP/Christophe Archambault

Németországban egy nappal ezelőtt találtak levélbombát a pénzügyminisztériumban, egyelőre nem tudni, hogy a két esemény közt van-e összefüggés. A németországi levél feladójaként az Új Demokrácia nevű görög, konzervatív ellenzéki párt vezetője, Adónisz Georgiádisz volt feltüntetve.

A német robbantásért a Conspiracy of the Cells of Fire nevű anarchista csoport vállalta magára a felelősséget – írja a Reuters.

A beszámolók szerint az IMF irodája a délelőtt folyamán kapott egy telefonos fenyegetést is – írja az Express. Michel Cadot párizsi rendőrfőnök azt mondta, hogy a napokban

több fenyegető telefonhívás érkezett a Nemzetközi Valutaalap irodájába, de nem tudni, hogy ezeknek van-e közük a levélbombához.

Christine Lagarde, az IMF vezetője gyávának nevezte az erőszakos cselekményt, és szintén megerősítette azt az információt, hogy a levélbomba egy munkatársukat sebesítette meg.

– mondta Lagarde.

Forrás: AFP/Christophe Archambault

A rendőrség egy névtelenséget kérő tisztje azt mondta, hogy anyagi kárt nem okozott a levélbomba. A párizsi rendőrfőnök azt is elmondta, hogy a robbanószerkezetet nyilvánvalóan házilag készítette az ismeretlen feladó.