Nővé operáltatta magát az erőszakoló, áthelyezték egy női börtönbe

Vágólapra másolva!
Egy férfi két fiatal lányt megerőszakolása miatt került börtönbe Angliában. Csakhogy ott mondta, nem érzi jól magát férfiként, így nővé operáltatta magát, emiatt pedig áthelyezték egy női börtönbe.
Vágólapra másolva!

Az 50 éves Martin Ponting háromgyerekes apa, 1995-ben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték két fiatalkorú lány megerőszakolásáért. Idén azonban szabadlábra helyezhetik.

A férfi 2007-ben azt mondta, hogy a börtönben folyamatosan célpont volt nemi identitása miatt. Mint mondta,

ő nőnek érzi magát, csapdába esve egy férfi testében.

Jessica Winfield-re változtatta a nevét többek közt azért, hogy a hatóságok is lássák, ő komolyan nő szeretne lenni, mert nem érzi jól magát férfiként.

A férfin elvégezték a 10 ezer dolláros műtétet, ezután átszállították a Cambridgeshire-ben lévő Whitemoor börtönből, a Surrey-i Bronzefield női börtönbe. A Bronzefield Európa legnagyobb női börtöne.

Az egyik áldozatot teljesen megdöbbentette a hír. Azt mondta, nincsenek szavak, amivel le lehetne írni a férfi gonoszságát. Szörnyűnek nevezte azt is, hogy megengedték neki a nővé operálást és azt is, hogy szabadon engedhetik.

Mint mondta, a férfi fizikailag megváltozhatott, de

az agya ettől még ugyanaz maradt.

Szerinte az, hogy átoperálták a nemi szervét, még nem akadályozza meg abban, hogy legközelebb is szörnyű dolgokat tegyen gyerekekkel - írja a Daily Mail.

Többen is felháborítónak tartják, hogy míg például az alapítványok nehezen kapnak segítséget a kormánytól, addig a börtönben minden luxust megkaphat valaki.

A transznemű foglyoknak 1999 óta engedélyezik az ilyen műtéteket. Az első fogoly, akin nemi operálást hajtottak végre John Pilley-n volt, aki egy nő elrablása miatt került 1982-ben börtönbe.

2009-ben a legfelsőbb bíróság engedélyezte az ilyen foglyok átszállítását különböző nemű börtönökbe.

A foglyoknak szigorú pszichológiai vizsgálaton kell megfelelniük,

hogy bizonyítsák, valóban más neműek szeretnének lenni, nem pedig csak különleges bánásmódra vágynak.