Muszlim terroristák párizsi játszótereken gyakorlatoztak, 10 év börtönt kaphatnak

játszótér párizs
játszótér párizs
Vágólapra másolva!
A Dernieres nouvelles d'Alsace című regionális újság számolt be róla először, hogy egy különös, dzsihadista bandát fogtak el Strasbourgban, aztán a társaikat Párizsban. A vezetőjük Farid Boukhouch volt. Az ügy két évvel ezelőtt kezdődött egy strasbourgi közparkban.
Vágólapra másolva!

Boukhouch hat-hét barátjával a nyugodt, szelíd parkban agresszív harcművészeti gyakorlatot tartott, egyre rendszeresebben. Rikácsoltak, játék gránátokat dobáltak, verekedtek. Miközben strasbourgi asszonyok a babakocsijukat tolták mellettük néhány méterre. Amikor a rendőrség kijött, Boukhouch üvöltözni kezdett a rendőrökkel, hitetleneknek nevezte őket, a rangidős tisztet pedig megfenyegette, hogy ha beviteti őket, akkor a pokolban fog elégni. A rendőrtiszt vállalta a kockázatot, és bevitte az összes randalírozót.

Miközben a rabszállítóba tuszkolták a hat-hét férfit, azok Allah akbart kiáltoztak.

Később kiderült, hogy közülük legalább kettő nyilatkozott is az M6 kereskedelmi televíziónak, hogy szeretnének Szíriába menni, kocsival, Líbián keresztül. Dzsihadistáknak akartak állni, kapcsolatban voltak az Iszlám Állammal, és harcosokat akartak szervezni. A riport a párizsi Bataclan elleni gyilkos terrorakció előtt ment a televízióban, vagyis akkor még nem féltek muszlim terroristaszimpatizánsok nyilvánosan ilyesmiről beszélni, sőt, az M6 még adásba is engedte a riportot.

Forrás: --

Az M6 riportja után egy tizenharmadik kerületi, párizsi játszótéren is elfogtak terrorgyakorlatra készülő muszlimokat. Főnöküknek Farid Boukhouch-t nevezték meg. Ugyanazt csinálták Párizsban is, mint Strasbourgban. Az erőszakos gyakorlatok végén mindig imádkoztak is.

Itt a legveszélyesebb bandatag egy Thierry Valorus nevű, rablásokért elítélt bűnöző volt, aki a börtönben tért át a muszlim hitre.

A párizsiak azért hívták ki a terrorelhárító kommandósokat, mert a dzsihadisták a parkban készségesen el is mondták az érdeklődőknek, hogy mire készülnek. Az Iszlám Államhoz akartak csatlakozni.

A tárgyalásuk most kezdődött Párizsban. A Figaro szerint akár komikusnak, viccesnek is lehetne nevezni, amit ezek a dzsihadisták csináltak, ha nem a párizsi és a nizzai terrortámadás világában élnénk: közparkban, játszótereken gyakorlatoznak, és még el is mondják a járókelőknek, hogy mire készülnek. Négy férfit vádolnak bűnszövetkezetben tervezett terrorakcióval. 10 év börtönt kaphatnak.