Meztelen betegeket videózott titokban egy ápoló

iPhone 6, 2014
OREM, UT - SEPTEMBER 18: The camera and flash of an Apple iPhone 6 Plus gold, is shown here at a Verizon store on September 18, 2014 in Orem, Utah. Apples new iPhone 6's go on sale tomorrow September 20, 2014. George Frey/Getty Images
Vágólapra másolva!
Amikor az egyik pennsylvaniai orvosi rendelőben a páciensek levetkőztek a sugárkezeléshez, az ott dolgozó férfi titokban videóra vette őket. Legalább 8 nőről, köztük egy 17 éves lányról készített több mint egy tucat videót. Akkor bukott le, amikor a 17 éves lány észrevette a lábánál a kamerát.
Vágólapra másolva!

A 45 éves James Close a Penn Medicine Dermatology-ban dolgozott ápolóként, felesége és egy kisfia van.

A levideózott betegek mind sugárkezelésre mentek, a gépet az ápoló kezelte. A férfi január 18-tól készített videókat egészen február 13-ig. Aznap egy 17 éves lány ment sugárkezelésre bőrbetegsége miatt.

Amikor a fülkében levetkőzött, észrevett egy iPhone-t a lábánál.

Mikor felvette és megnézte, látta, hogy a telefon 25 másodperce készít felvételt.

Illusztráció Forrás: AFP/2014 Getty Images/George Frey

A lány a személyzetnek adta a telefont, akik azonnal hívták a rendőrséget. A rendőrök szerint több hasonló videó is volt a telefonon, mind a fülkében készült, az egyiken még Close arca is látszik. A férfit letartóztatták, 100 ezer dolláros (közel 30 millió forint) óvadékot szabtak ki rá.

Close 8 női betegről készített összesen 18 videót.

A rendőrség szerint ezeken négy áldozat teljesen meztelen, egy deréktól lefelé meztelen, egy nőn pedig csak fehérnemű volt - írja a Daily Mail.

A férfi a kórház közleménye szerint már nem dolgozik ott. Azt is mondták, mindenben együttműködnek a nyomozókkal.