Megszólalt Kim Dzsongnam állítólagos fia

Kim Dzsongnam-gyilkosság
A Kuala Lumpur-i repülőtér kamerái mindent rögzítettek. A vádlottak ügyvédei legutóbb igencsak meglepő sztorival álltak elő.
Vágólapra másolva!
Videoüzenetet tett közé egy férfi, aki azt állítja magáról, hogy Kim Dzsongnamnak, az észak-koreai vezető Malajziában meggyilkolt féltestvérének a fia.
Vágólapra másolva!

A 40 másodperces felvételen a Kim Han Sol néven bemutatkozó férfi azt mondta, reméli, hogy a helyzet hamarosan javulni fog. A videón a férfi felmutatja útlevelét, amelyet azonban kitakartak, majd amikor arról beszél, hogy éppen melyik országban tartózkodik, elmegy a felvétel hangja.

"Megölték az apámat néhány napja. Jelenleg anyámmal és a húgommal vagyok, és nagyon hálásak vagyunk ...(ezen a ponton a felvétel érthetetlen) -nak" - mondta. Az ország nevét nem hallani a felvételen. Hozzáfűzte: "Reméljük, hogy minden hamarosan jobb lesz".
A videót a YouTube-ra a Cheollima Civil Defence nevű csoport töltötte fel, amelyről úgy tudni, hogy észak-koreai állampolgároknak segít a szökésben a kommunista államból. Ugyanakkor alig tudni ennél valamivel többet erről a csoportról.

Forrás: Origo

A dél-koreai országegyesítési minisztérium szerdai közleménye szerint nagyvalószínűséggel Kim Han Sol látható a felvételen. A Yonhap dél-koreai hírügynökség tudni véli, hogy a most 22 éves Kim Han Sol Phenjanban született, de élete nagy részét külföldön, főleg Franciaországban töltötte.
Ugyanakkor nincs bizonyíték arra, hogy a videón látható férfi azonos azzal, akinek mondja magát.

Méreggel öltek

Kim Dzsongnamot, a néhai diktátor, Kim Dzsongil legidősebb fiát február 13-án gyilkolták meg a Kuala Lumpur-i repülőtéren. Két nő mérgező anyagot kent az arcára. A vizsgálatok során kiderült, hogy az ENSZ által vegyi fegyvernek minősített VX idegméreg okozta a halálát. Dél-Korea szerint Észak Korea állhat a politikai indíttatású gyilkosság mögött. A malajziai hatóságok pedig számos ember ellen adtak ki körözést az ügyben, köztük észak-koreai állampolgárok ellen is.