Lebontottak egy tigrisszobrot, mert mém lett belőle

tigris, szobor, Indonézia
Vágólapra másolva!
Az Indonéziában található tigrisszobor egy katonai bázis előtt állt, az arckifejezése miatt lett belőle internetes mém. A katonatisztek megelégelték, hogy viccet csinálnak a szoborból, ezért hétfőn lebontották.
Vágólapra másolva!

A tigris Cisewu tartományban állt a Siliwangi Katonai Parancsnokság előtt, melynek hivatalos logója egy üvöltő tigrist ábrázol. A szobor azonban inkább mosolygós tigrisnek néz ki.

Forrás: Twitter

A szobor már évek óta ott áll, de csak nemrég lett mém belőle. Vincent Candra osztott meg egy képet róla a Twitteren. Azt mondta, sokat nevetett, amikor először meglátta.

A kép hamar bejárta a közösségi médiát, egyre többen osztottak meg #MacanCisewu, vagyis Cisewu tigris hashtaggel mémeket. Sokan a tigris rajzfilmszerű kinézetét tartották viccesnek, filmplakátokra és különböző képekre tették.

Többen más, furcsa kinézetű, katonai bázisok előtt álló tigrisszoborról töltöttek fel képeket. Az egyik Facebook-felhasználó is azt írta, mindig nevetnie kell, amikor meglátja a szobrot.

A katonai tisztviselők azonban úgy döntöttek, elég volt a szobor kigúnyolásából, ezért hétfőn vésőkkel elkezdték lebontani – írja a Mashable.

A katonai bázis parancsnoka azt mondta, a szobor már nagyon régen készült. Minden egység maga dönti el, milyen szobor kerüljön a bázis elé, és ez nem mindig sikerül jól, tette hozzá.

Candra, aki feltette a képet a netre, azt mondta, nem gondolta volna, hogy a kép így elterjed, és szomorúan hallotta, hogy emiatt lebontották a szobrot a helyéről.

A közösségi médiában is többen szomorúan fogadták a hírt. Azt írták tweetjeikben: "Nyugodjék békében! Köszönjük, hogy szórakoztattál minket!"