Dzsihadistákat fogtak el két spanyol városban

Anjem Choudary, hitszónok, Iszlám Állam, dzsihád, radikális
British Muslim Anjem Choudary (C) shouts into a microphone as Islamist demonstrators stage a protest outside the US embassy in London on September 11, 2011 during a ceremony to mark the 10th anniversary of the 9/11 attacks on the United States. Around 50 people brandished anti-US banners, chanted slogans and burnt a small piece of paper with a picture of the US flag on it. AFP PHOTO / CARL COURT / AFP PHOTO / CARL COURT
Vágólapra másolva!
A spanyol hatóságok őrizetbe vettek három marokkói származású férfit szerdán, mert gyaníthatóan kapcsolatban állnak az Iszlám Állammal. 
Vágólapra másolva!

A katalán rendőrség szerint két gyanúsított az Iszlám Állam ideológiáját propagálták, és a szervezethez toboroztak harcosokat.Mindketten marokkói állampolgárok, 26 és 37 évesek.

Egy másik akcióban fogták el a hatóságok a harmadik férfit. A belügyminisztérium szerint a férfi valós veszélyt jelentett a közbiztonságra: rendkívül aktív volt, az interneten több száz Iszlám Államhoz kapcsolódó tartalmat terjesztett.

A 45 éves férfi, aki már spanyol állampolgár, az interneten

toborzott harcosokat a terrorcsoport számára azzal a céllal, hogy konfliktuszónákban utazzanak, és harcoljanak az ISIS oldalán.

Európa több pontján is toboroznak harcosokat Forrás: AFP/Carl Court

Spanyolország a 2015. június 26-i, Tunéziában, Franciaországban és Kuvaitban elkövetett támadásokat követően módosította terrorvédelmi készültségét 4-es, magas kockázatú fokozatra az öt pontos skálán.

Azóta a spanyol hatóságok 195 embert fogtak el a terrorszervezettel fenntartott kapcsolatuk miatt.