Iszlám terroristákra csaptak le Németországban

nk20150922
Német rendőrök tartanak razziát egy a berlini Ibrahim Alkhali mecsethez köthető társaságnál, akik a hatóságok gyanúja szerint az Iszlám Államért való harcra buzdított embereket
Vágólapra másolva!
A hildesheimi rendőrség kedden kora reggel egy mecsetben és több lakásban tartott razziát egy iszlamisták elleni nyomozás részeként. A gyanú szerint egy iszlamista szervezet az Iszlám Állam számára toborzott harcosokat.
Vágólapra másolva!

A műveletek az után történtek, hogy Alsó-Szászország belügyminisztériuma betiltotta a Hildesheimi Németnyelvű Iszlám Körök (DIK) nevű szervezetet.

A DIK belső köre körülbelül 50 emberből állt. A szélsőséges, szalafista szervezet mecsetjét és nyolc vezető tagjának ingatlanjait 370 rendőr vizsgálta át.

Egyelőre nem tudni, koboztak-e el perdöntő bizonyítékokat az egyenruhások, vagy őrizetbe vettek-e bárkit. A régóta a hatóságok célkeresztjében álló társaság imahelyét már tavaly is átkutatták.

A szervezetet azzal vádolják, hogy az ő kifejezésükkel élve "hitetlenek elleni" erőszakra buzdította a muszlimokat, továbbá az Iszlám Állam számára toborzott harcosokat, és kalifátus létrehozásán dolgozott.

Maren Brandenburger, az Alkotmányvédelmi Hivatal helyi elnöke úgy tudja:

a DIK fiatalokat bírt rá arra, hogy kiutazzanak Szíriába.

A berlini karácsonyi vásár elleni terrortámadást elkövető Anis Amri médiajelentések szerint 2016 februárjában a DIK mecsetje előtt fényképezkedett.