Ellopták az amerikai titkosszolgálat egyik laptopját

Horizontal US President Donald Trump poses in his office aboard Air Force One at Andrews Air Force Base in Maryland after he returned from Philadelphia on January 26, 2017. / AFP PHOTO / NICHOLAS KAMM
Donald Trump
Vágólapra másolva!
Ellopták a Donald Trump amerikai elnök védelmét is ellátó titkosszolgálat egyik munkatársának laptopját New Yorkban, a Trump-torony részletes alaprajzával és Hillary Clinton volt külügyminiszterre vonatkozó adatokkal.
Vágólapra másolva!

A laptop a Secret Service munkatársának autójából tűnt el Brooklynban még csütörtökön, de csak pénteken este hozták nyilvánosságra.

Forrás: AFP/Nicholas Kamm

A szolgálat szerint a tárolt adatok kódoltak, elvileg nem lehet hozzájuk férni, és titkosított adatok nincsenek a számítógépen.

Olyan bizalmas dokumentumok viszont vannak, mint például a Hillary Clinton volt demokrata párti elnökjelölt e-mail-botrányának büntetőjogi vizsgálatára vonatkozó részletek vagy a

Trump-torony veszély esetére kijelölt evakuálási útvonalai.

Eltűnt a gépkocsiból a titkosszolgálat zártláncú kommunikációra használt rádiója is, amely azonban szintén kódolt.

Trump elnök családja - felesége és kisfia - egyelőre, a tanév végéig még a Trump-toronyban lévő lakrészben lakik, és a Trump-vállalatbirodalom központja is a felhőkarcolóban van.