Drónnal végezték ki miközben motorozott

drón hadsereg
A harci járművek előtt derítené fel a terepet
Vágólapra másolva!
Az amerikai hadsereg dróntámadással végzett Jemenben az al-Kaida egyik feltételezett helyi vezetőjével. A terrorista éppen motorozott, amikor megölték.
Vágólapra másolva!

Az amerikai hadsereg a dél-jemeni Abján tartományban hajtotta végre a dróntámadást az al-Kaida egyik vezetője ellen. A térségben, illetve Sabva és Bajda tartományokban is fokozták az amerikaiak a légitámadásukat a terrorszervezet ellen az utóbbi egy hétben.

Az offenzíva első napjaiban legkevesebb 22 feltételezett al-Kaida-harcost sikerült likvidálni biztonsági és törzsi források szerint.

A Pentagon megerősítette, hogy az amerikai erők Jemenben két nap alatt több mint harminc támadást hajtottak végre az Arab-félsziget al-Kaidája (AQAP) nevű terrorcsoport harcosai ellen.

Évek óta káosz uralkodik Jemenben Forrás: AFP/Mohammed Huwais

Jemenben 2014 augusztusa óta tart a polgárháború az Irán támogatását élvező síita húszik és a Szaúd-Arábia által támogatott, nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz, Abed Rabbó Manszúr Hádihoz hű erők között. A terroristák igyekeznek kihasználni az országban uralkodó kaotikus állapotokat, hogy egyre több területet szerezhessenek meg.