Trump Merkelnek: Mindkettőnket lehallgattak

TRUMP, Donald; MERKEL, Angela
Washington, 2017. március 17. Donald Trump amerikai elnök (j) és Angela Merkel német kancellár sajtótájékoztatót tart a washingtoni Fehér Házban 2017. március 17-én. (MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)
Vágólapra másolva!
Donald Trump amerikai elnök pénteken a washingtoni Fehér Házban tartott közös sajtóértekezleten azt mondta Angela Merkel német kancellárnak, hogy mindkettőjüket lehallgatták, "így legalább van valami közös bennük".
Vágólapra másolva!

Donald Trump arra utalt, hogy az előző elnök, Barack Obama adminisztrációja

bizonyítottan lehallgattatta Merkelt,

miként - mint pár nappal ezelőtt állította - a tavalyi elnökválasztási kampány idején Obama őt és kampánycsapatát is figyeltette a New York-i Trump-toronyban.

Donald Trump amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár sajtótájékoztatót tart a washingtoni Fehér Házban 2017. március 17-én. Forrás: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

A rövid sajtótájékoztatón az egyik újságíró azt kérdezte Trumptól, mit szól ahhoz, hogy a Fox News televízióban az egyik kommentátor arról beszélt, hogy

Obama a brit elektronikus figyelő szolgálat (GCHQ) segítségével lehallgattatta őt.

A brit kormány - még Trump és Merkel közös sajtóértekezlete előtt - tiltakozott. Trump a Foxhoz irányította az újságírót, utána fordult Merkelhez a már idézet mondattal.