Romlott Kim Dzsongnam holttestének állapota, ezért bebalzsamozták

Half brother of Kim Jong Un ‘assassinated’
File: A photo shows Kim Jong Nam, the half brother North Korean leader Kim Jong Un in Japan on May 2001. Kim Jong Nam was murdered at Malaysia on Feb.13, 2017 and South Korea determined he was assassinated by North Korea.( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
A nyomozás érdekében bebalzsamozták Kim Dzsongun észak-koreai vezető féltestvérének, Kim Dzsongnamnak a holttestét Malajziában. A belügyminiszter-helyettes úgy fogalmazott: „romlott a holttest állapota”.
Vágólapra másolva!

A nyomozás érdekében bebalzsamozták Kim Dzsongun észak-koreai vezető féltestvérének, Kim Dzsongnamnak a holttestét Malajziában – közölte a malajziai belügyminiszter helyettese. Nur Jazlan Mohamed hozzátette: meg kell őrizniük a holttestet, mert még mindig tart a nyomozás. A holttestet egyébként már kétszer is boncolták, hogy kiderítsék a halál okát.

Kim Dzsongnam meggyilkolásával egy indonéz és egy vietnámi nőt gyanúsítanak, akik elmondásuk szerint azt hitték egy tévés átverésben vesznek részt, de valójában mérgezett kendőt szorítottak a férfi arcához Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Toshiyuki Kon

Malajzia nem volt hajlandó kiadni Észak-Koreának a tetemet, arra hivatkozva, hogy az csak a legközelebbi hozzátartozó kérésére történhet meg. A két ország között feszült a viszony, amióta Kimet februárban meggyilkolták Kuala Lumpur nemzetközi repülőterén.

Bár Malajzia korábban közvetlenül nem vádolta Észak-Koreát azzal, hogy a repülőtéri támadás mögött állna, sokan úgy vélik, hogy a gyilkosságot Phenjan szervezte meg. A maláj hatóságok több észak-koreai gyanúsított után kutatnak.

Malajzia visszahívta nagykövetét Phenjanból és kiutasította Észak-Korea Kuala Lumpur-i nagykövetét, miután a diplomata bírálta a gyilkosság ügyében folyó vizsgálatot.