Nem játszott össze az oroszokkal Donald Trump és csapata

TRUMP, Donald; PUTYIN, Vlagyimir
Washington, 2017. január 28. Donald Trump amerikai elnök első telefonos megbeszélését folytatja Vlagyimir Putyin orosz államfővel a washingtoni Fehér Ház Ovális Irodájában 2017. január 28-án. (MTI/EPA/Michael Reynolds)
Vágólapra másolva!
Az amerikai képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke, Devin Nunes szerint Donald Trump és csapata a 2016-os elnökválasztási kampányban "nem játszott össze" Oroszországgal.
Vágólapra másolva!

A republikánus politikus a Fox News televízió vasárnapi politikai műsorának adott interjújában fejtette ki álláspontját.

- fogalmazott Nunes.

Forrás: MTI/EPA/Michael Reynolds

Arra a kérdésre, amely azt firtatta, hogy a hírszerzési közösségben vagy a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) berkeiben vannak-e olyanok, akik információkat szivárogtatnak ki, hogy Donald Trump elnökségét aláássák, Devin Nunes azt válaszolta:

Majd hozzátette: úgy gondolja, hogy a kiszivárogtatás most már nem olyan mértékű, mert azok, akik hozzájuthattak a titkosított információkhoz, és döntöttek a nyilvánosságra hozatalukról,

már nem dolgoznak a kormányzatban.

A demokraták csalódottak

A hírszerzési bizottság rangidős demokrata párti politikusa, Adam Schiff az NBC televízió vasárnapi politikai műsorában "közvetett bizonyítékokról" beszélt. Schiff képviselő csalódásának adott hangot amiatt, hogy

James Clapper, az Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) korábbi vezetője szintén azt nyilatkozta, nincs bizonyíték arra,

hogy Trump kampánycsapata és Oroszország együttműködött volna. A kaliforniai képviselő pedig részletekkel nem szolgált állítása alátámasztására.