Allah akbart kiabált, és elvágta két ember torkát a párizsi utcán

Vágólapra másolva!
Péntek kora délután szabályosan kivégzett két embert egy negyven körüli férfi Párizsban, a tizenegyedik kerületben, nem messze a turisták által is kifejezetten látogatott Nation tértől. Elvágta a torkukat, majd  – a szemtanúk szerint iszonyatos vértócsában – imádkozni kezdett. A gyilkost elfogták. Az LCI hírtelevízió néhány perccel ezelőtt azt mondta, hogy a férfi valószínűleg a saját apját és bátyját ölte meg. A Figaro szerint Allah akbart üvöltött a gyilkos, miközben elvágta a két ember torkát.
Vágólapra másolva!

Az AFP is úgy tudja, hogy a férfi az apját ölte meg, de abban nem biztosak, hogy a másik meggyilkolt ember valóban a testvér-e. Állítólag ő 25-30 év körüli. Az ő verziójuk szerint az apát még a 13 emeletes óriási lakótelepi ház udvarán ölték meg, és csak a másik férfit gyilkolták meg az utcán. Ami biztos: mindkettőjüknek elvágta a torkát. Akit biztosan az utcán ölt meg, azt hasba is szúrta.

Szintén az AFP-nek nyilatkozott egy idősebb szemtanú. Ő a borzalmas vértócsáról beszélt, és hogy a vértócsa közepén imádkozott a gyilkos. És hogy nagy, fehér, egybefüggő muszlim ruhát, úgynevezett djellabát viselt.

A francia készenléti rendőrség kommandósai a gyilkosság után valósággal megszállták a környéket, az utcát lezárták, a gyilkost pedig letartóztatták.

A francia közszolgálati rádió kora este azt mondta, hogy a gyilkost a rendőrök szerint nem lehet bevinni a rendőrségre, merthogy szerintük sokkos állapotba került a két férfi torkának elvágása után. Ezért egy pszichiátriai intézetbe szállították.