A svéd rendőrség aggódik az illegális bevándorlók miatt

Svédország, zavargások Stockholmban, bevándorlók lakta városrészban egy rendőr lelőtt egy bozótvágóval hadonászó férfit
Vágólapra másolva!
A svéd hatóságok aggódnak, hogy a következő időszakban újra megnövekedhet a beazonosíthatatlan migránsok száma az országban. A migránsok egyik fő célpontja a skandináv állam, a rendőrség szerint emiatt megnövekedhet a bűnözés, a papírok nélküli embertömeg pedig végkép ellenőrizhetetlenné válhat.
Vágólapra másolva!

A svéd rendőrség szerint tovább nő azoknak az illegális bevándorlók száma, akik továbbra is láthatatlanok lesznek a hatóságok előtt. Ezek a migránsok pedig hamar a bűnözést fogják választani a megélhetőségük érdekében – írja a The Local.

– mondta Patrik Engström, a svéd határőrség vezetője egy rádióinterjúban.

A svéd rendőrség idén a tavalyi évhez képest több ezerrel kevesebb belföldi ellenőrzést tart a migránsok között,

a legtöbb erőforrást ugyanis a határellenőrzésekre és a szervezett bűnözés felszámolására kell fordítani.

Az év elején a svéd rendőrség mintegy 12 ezer esetet regisztrált a Migrációs Szervezet által keresett emberek teintetében. Az azonban nem derült ki, hogy közülük hányan élnek jelenleg is Svédországban.

Zavargások Stockholmban a bevándorlók lakta városrészben Forrás: AFP/Johan Nilsson

A hatóság szerint a jövőben még többen fognak papírok nélkül Svédországban élni, mivel az új szabályok értelmében, akiknek elutasították a menedékkérelmét, azok nem jogosultak élelmiszer ellátásra és lakhatásra sem.

A tavalyi év közepe óta ezeknek a száma több ezerre nőt,

Így azonban egyre többen a hajléktalanságot választották, amíg a svéd állam meg nem találja, és ki nem toloncolja őket az országból.