Több száz holttest több tömegsírban Szíriában

Vágólapra másolva!
A szintén a szíriai rendszerrel szembenálló dzsihadisták végezték ki őket.
Vágólapra másolva!

Legalább 131 holttestet találtak több tömegsírban az elmúlt két napban Szíria északkeleti részén, olyan lázadó fegyvereseknek a földi maradványait, akiket a szintén a szíriai rendszerrel szembenálló dzsihadisták végeztek ki - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

A szervezet szerint a Dzsund al-Aksza csoport fogta el a rivális lázadó csoporthoz tartozókat, akiket ezután kivégzett és tömegsírokba temetett.

"A Dzsund al-Aksza kaszárnyájában fogva tartotta és kivégezte" ezeket az embereket - közölte Rami Abdel Rahman, az OSDH igazgatója.

A Fatah es-Sám októberben jelentette be, hogy a védőszárnyai alá vette a Washington által terrorszervezetnek minősített és a lázadók által megvetett Dzsund al-Akszát. Egy hónappal később azonban visszavonta döntését, és száműzte soraiból a csoportot.

Januárban a Fatah es-Sám tíz napon át harcolt más lázadócsoportokkal, a harcokban fegyveresek tucatjai estek el. A szíriai konfliktus egyre bonyolódik: a háború közel hét éve alatt eddig több mint 310 ezren haltak meg, és több mint 10 millióan menekültek el otthonukból.