Újabb dráma az elegáns párizsi kórházban: leugrott a nyolcadik emeletről egy ápoló

Paris Georges Pompidou korház
FRANCE, Paris : The Georges Pompidou hospital is pictured in Paris, on May 29, 2015. Employees of the Assistance publique – Hopitaux de Paris (APHP) are currently protesting against the strategic plan of the institution and the future reforms to working hours. APHP is a public hospital system for the city of Paris and its suburbs. - CITIZENSIDE/AURÉLIEN MORISSARD
Vágólapra másolva!
Legutóbb egy orvosprofesszor a hetedikről ugrott le, mert kínozták orvoskollégái.
Vágólapra másolva!

A France Soir írta meg, hogy a korábban jó nevű párizsi kórház, a Georges Pompidou nyolcadik emeletéről kiugrott és szörnyethalt egy ápoló. Egyelőre nem tudják, hogy miért. A Le Figaro arra utalt, hogy nem tökéletesek a munkakörülmények, magánéleti okokról egyelőre nem lehet olvasni.

Forrás: Citizenside/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/Aurélien Morissard

Az ápoló öngyilkossága azért keltett különösen nagy megdöbbenést Franciaországban, mert

egy évvel ezelőtt hasonló történt, ugyanebben a kórházban.

Akkor Jean-Louis Mégnien 54 éves orvosprofesszor a hetedik emeletről ugrott ki. Már a halála másnapján kiderült, hogy kollégái – tehát hippokratészi esküt tett, egyébként saját környezetükben elismert orvosok – valósággal kínozták.

Megtudták ugyanis, hogy Mégnien korábban depressziós volt, és ezért egy ideig nem is dolgozott. Ezen viccelődtek, emiatt szidták, emiatt megalázták.

Gyakran írásban is. A professzor felesége feljelentést tett a rendőrségen, az üggyel már a bíróság foglalkozik, hamarosan ítélet lesz. Orvosokat vádolnak, és magát a kórházat, amely mindezt hagyta.

A kórház hírnevén az sem segít, hogy a múlt héten eltűnt egy beteg. Három napig keresték, a biztonsági szolgálat szerint mindennap többször is alaposan végigkutatták a teljes épületet. Végül három nap után megtalálták a mélygarázs egyik sarkában. Már halott volt, egyszerűen kihűlt. A család feljelentést tett.

Ha úgy érzi, hogy segítségre van szüksége, hívja az éjjel-nappal ingyen hívható 116-123-as telefonszámot!