Legalább tizenöt halottja van a hétfői bombázásoknak Szíriában

Vágólapra másolva!
Legalább tizenöt halottja és tizenkét sebesültje van a szíriai fővárosban, Damaszkuszban, valamint az Iszlám Állam "fővárosának" számító szíriai Rakka városában végrehajtott hétfői légicsapásoknak - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).
Vágólapra másolva!

A szíriai főváros északkeleti részén található Barze külvárosi negyedben a harci repülőgépek támadásai során legalább heten vesztették életüket és tizenketten sebesültek meg.

- tárta fel a részleteket a civil szervezet.

Legalább nyolc halálos áldozatot követeltek az Iszlám Állam fellegvárának számító szíriai Rakka városában végrehajtott hétfői légicsapások. A halottak száma tovább növekedhet, mert a sebesültek egy részének állapota válságos - tette hozzá a központ.

Rakkára nem terjed ki a tűzszünet

Az akciókat a szomszédos kerületben, Kabunban fokozódó erőszakra válaszul vitték véghez. A kabuni negyedet az elmúlt napok során több ízben támadták a kormánypárti erők. A jelentés szerint

a főváros északkeleti negyedére 21 föld-föld típusú rakétát lőttek ki.

A vasárnapi rakétatámadások következtében tízen sebesültek meg, míg a szombati bombázások nyomán tizenhatan vesztették életüket.

Az OSDH szerint ez

Kabun hetek óta a szíriai kormányhoz és szövetségeseihez hű erők támadásainak célpontja az ország egész területén érvényben lévő - Oroszország és Törökország közvetítésével létrejött - általános tűzszünet ellenére.

A központ szerint nem tudni, hogy az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció harci repülőgépeinek vagy a Bassár el-Aszad szíriai elnökkel szövetséges Oroszország légierejének van köze a légi csapásokhoz. Mindkét légierő Rakkát támadja, amelyre nem terjed ki a fegyverszünet.