Észak-Afrikában állítanának fel menekülttáborokat a német szociáldemokraták

Oppermann, Thomas frakcióvezető Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZEMÉLY
Berlin, 2014. február 17. Thomas Oppermann, a Német Szociáldemokrata Párt, az SPD parlamenti frakciójának elnöke vezetőségi ülésre érkezik Berlinben 2014. február 17-én. Oppermann adta ki azt a közleményt, amely felfedi, hogy Hans-Peter Friedrich lemondott német mezőgazdasági miniszter az előző kormány belügyminisztereként bizalmas információt adott át az SPD vezetőjének az SPD egyik képviselőjével, Sebastian Edathyval kapcsolatban. (MTI/EPA/Bernd von Jutrczenka)
Vágólapra másolva!
Több ponton az eddigitől eltérő, új megközelítésű menekültpolitikát javasolnak Németországban a jobbközép pártszövetséggel kormányzó szociáldemokraták.
Vágólapra másolva!

Németországban a CDU/CSU után a jobbközép pártszövetséggel kormányzó szociáldemokraták (SPD) is azt javasolják, hogy állítsanak fel menekülttáborokat Észak-Afrikában a Földközi-tengerből kimentett emberek elhelyezésére.

Pályázni lehetne menekültekre és pénzre

A menekültek EU-tagállamok közötti elosztásában is új megoldást alkalmaznának, oly módon, hogy az önkormányzatok pályázhatnak menekültstátuszra jogosult emberek befogadására, és ezzel együtt pénzügyi támogatásra is egy új uniós alapból – áll az SPD javaslatában.

A párt parlamenti frakcióvezetője, Thomas Oppermann kiemelte, hogy le kell számolni a maffiaszerű bűnszövetkezetet működtető embercsempészekkel,

és az illegális migrációt törvényes és világos szabályokra épülő menekültügyi és bevándorlási politikával kell felváltani.

Thomas Oppermann, a Német Szociáldemokrata Párt, az SPD parlamenti frakcióvezetője Forrás: MTI/EPA/DPA/Bernd Von Jutrczenka

Azonban szerinte mindez nem elég: a tranzitországoknak is segíteni kell, hogy a nemzetközi menekültügyi előírásoknak megfelelő ellátórendszert alakítsanak ki, a menekülteket kibocsátó országoknak pedig abban, hogy

jobb élet- és munkalehetőségeket kínáljanak polgáraiknak.

Az SPD régóta mondja, hogy ki kell dolgozni egy bevándorlási törvényt.