Hollande meglátogatta a gumibottal megerőszakolt fiút

Vágólapra másolva!
Francois Hollande francia köztársasági elnök meglátogatta a kórházban azt a fiatalembert, akit nemrég Párizs egyik elővárosában gumibottal megerőszakolt négy rendőr, miközben lopás gyanújával előállították. A fiú súlyos sérüléseket szenvedett, az eset miatt zavargások törtek ki.
Vágólapra másolva!

Egyre nagyobb mértékűek a zavargások Párizs egyik északkeleti elővárosában, Aulnay-sous-Bois-ban, ahol egy rendőr ellen eljárás indult, mert egy utcai igazoltatás közben gumibottal megerőszakolt egy fiatalembert. Francois Hollande államfő kedd este látogatást tett a bántalmazott férfinál a kórházban.

Az elnök a 22 éves férfi ágya mellett ült, üdvözölte "méltó és felelős" reakcióját, és jelezte, hogy a fiatalember "példamutató viselkedéséről" ismert.

A Théo nevű fekete bőrű sértett azt kérte az elővárosi fiataloktól, hogy "ne háborúzzanak", és azt is mondta, bízik az igazságszolgáltatásban.

A helyi ügyészség tájékoztatása szerint a bántalmazott 22 éves férfinak igazságszolgáltatást követelő több száz családanya békés esti tüntetése után randalírozók több tucat kukát és gépkocsit felgyújtottak. A kisvárosban megerősítették a rendőri készültséget, és reggel 24 embert előállítottak.

Mint arról az Origo is beszámolt, a zavargások a múlt csütörtökön filmre vett előállítás közbeni erőszak miatt törtek ki. Négy rendőr ellen vizsgálat indult: egyet nemi erőszakkal, hármat pedig csoportosan elkövetett szándékos erőszakkal gyanúsítanak. A fiatalember súlyos anális sérüléseket szenvedett.