Több ezer fegyvert foglaltak le az amerikai reptereken 2016-ban

Fegyveresek végeztek a gyönyörű mexikói modellel
fegyver pisztoly cső
Vágólapra másolva!
2016-ban összesen 3391 fegyvert foglaltak le az amerikai reptereken. Ezek nagy része maroklőfegyver volt, nyolcvan százalékuk töltve. Találtak a poggyászokban kézigránátokat és dobócsillagokat is. Volt, aki kést, sőt olyan is, aki robbanómellényt akart felvinni a gépre.
Vágólapra másolva!

Jelentősen emelkedett az Egyesült Államok repülőterein elkobzott fegyverek száma, 28 százalékkal több lőfegyvert foglaltak le 2016-ban, mint egy évvel korábban. Az amerikai Közlekedésbiztonsági Ügynökség (TSA) összefoglalója szerint 3391 fegyvert találtak poggyászokban feladva, ezek döntő többsége maroklőfegyver volt a legkülönbözőbb típusokban és méretekben. A TSA statisztikája szerint

a begyűjtött fegyverek 83 százaléka töltve volt.

238 reptéren találtak fegyvert

A legtöbbet, 198-at az atlantai repülőtéren találták, de ez a világ legforgalmasabb repülőtere 100 millió feletti utasforgalommal. Összesen 238 repülőtéren szúrtak ki a biztonsági ellenőrzés során fegyvereket.

Kézigránát, dobócsillag, fűrész

Többen a fegyverek mellett

kézigránátot is pakoltak a bőröndjükbe,

ezekről egy későbbi szakvélemény tudja csak megállapítani, hogy valódiak-e, vagy ártatlan másolatok.

Ezenkívül számos olyan eszközt is lefoglaltak a biztonsági ellenőrzés során, amelyek veszélyeztetik a repülés biztonságát: tollba, rúzsba, övcsatba rejtett kést, dobócsillagokat, fűrészeket, sőt, robbanószerrel töltött mellényt is fel akartak vinni a fedélzetre.