Egyre több hackertámadás éri Oroszországot

hacker hack
Vágólapra másolva!
Az orosz biztonsági tanács titkára szerint az utóbbi időben egyre több olyan hackertámadás éri az orosz informatikai rendszereket, amelyeket egyértelműen károkozási szándékkal indítanak.
Vágólapra másolva!

Az orosz biztonsági tanács titkára, Nyikolaj Patrusev a Rosszijszkaja Gazeta című lapnak adott interjújában beszélt arról, hogy egyre több hackertámadás éri Oroszországot. Azt mondta, "az utóbbi időben azt tapasztaltuk, hogy

Patrusev szerint mind a hackertámadások, mind a személyi adatok törvénytelen megszerzésére irányuló kísérletek jelentősen megszaporodtak. Azt mondta, ezekhez a nemzetközi üzemeltetőket és szolgáltatókat is felhasználják, és úgy látták, a hackerek módszerei is sokat fejlődtek.

Nyikolaj Patrusev szerint egyes országok, valamint befolyásos vállalatok együttműködnek a terroristákkal Forrás: Sputnik/Alexei Druzhinin

A titkár beszélt az Egyesült Államokról is. Azt mondta, "Barack Obama kormánya alaptalanul gyanúsítja Oroszországot hackertámadásokkal, és tudatosan

és ezeket Washington hírszerzési, valamint egyéb olyan célokra használja fel, amelyek a dominanciája megőrzését szolgálják a világban."

Patrusev azt is mondta, hogy olyan adatok vannak a birtokukban, amelyek bizonyítják, hogy egyes országok, valamint

befolyásos külföldi és transznacionális vállalatok együttműködnek a terroristákkal.

Ezek többek között olajat és más nyersanyagot vásárolnak tőlük, valamint a terroristák beleegyezésével gyártatnak és szállítanak árucikkeket az általuk ellenőrzött területeken.

Patrusev az interjúban azt mondta, hogy "ennek véget vetni kivétel nélkül minden olyan ország feladata, amely kijelentette, hogy szembeszáll a terrorizmussal".

Szerinte az Obama-kormány csak szavakban és nem tettekben működött együtt Oroszországgal a terrorizmus elleni küzdelemben, és azt mondta, reméli, hogy ezen a téren 2017-ben konstruktív kapcsolatok jönnek majd létre Oroszország és az USA között. Az interjúban még kifogásolta, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsában sem jött létre aktív összefogás az Iszlám Állam és más terrorszerveztek ellen.