Bombafenyegetés egy német utasszállítón

Vágólapra másolva!
Bombafenyegetés miatt Kuvaitban hajtott végre kényszerleszállást az Eurowings német légitársaság Ománból Németországba tartó gépe, fedélzetén csaknem 300 emberrel, de a gép átvizsgálásakor nem találtak robbanóanyagot.
Vágólapra másolva!

Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre Kuvaitban az Eurowings német légitársaság – a Lufthansa leányvállalata – Ománból Németországba tartó repülőgépe 287 utassal és tízfőnyi személyzettel a fedélzetén.

A gép átvizsgálásakor azonban nem találtak robbanóanyagot.

Az Airbus A330-203-as típusú utasszállító az ománi Szalálából Kölnbe tartott, amikor a veszély miatt leszállni kényszerült Kuvaitváros repülőterén.

A KUNA kuvaiti hírügynökség jelentése szerint a repülőgép parancsnoka kérte a kényszerleszállás engedélyezését, az utasokat azonnal evakuálták. A német légitársaság közlése szerint a charterjáratot "biztonsági okokból" irányították Kuvaitba az érintett hatóságokkal való konzultáció után.

Eközben az Al-Anba kuvaiti napilap arról számolt be, hogy

az Oman Air légitársaság egy utasszállítója szintén kényszerleszállást hajtott végre a kuvaitvárosi repülőtéren, ugyancsak bombafenyegetés miatt.

A gép 188 utasát leszállították, és a repülőgépet átvizsgálták.