Trump tízéves kisfiát támadta a tévéműsor egyik írója

Trump beiktatása 2017
WASHINGTON, DC - JANUARY 20: Melania Trump (R) embraces Barron Trump on the West Front of the U.S. Capitol on January 20, 2017 in Washington, DC. In today's inauguration ceremony Donald J. Trump becomes the 45th president of the United States. (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Hatalmas botrányt okozott a Saturday Night Live című, amerikai liberális varietéműsor egyik írója, miután a Twitter-oldalán Donald Trump amerikai elnök tízéves kisfiát támadta. Az NBC tévétársaság, ahol a műsor megy, határozatlan időre felfüggesztette a nőt, az interneten pedig aláírásgyűjtés indult azért, hogy rúgják ki véglegesen.
Vágólapra másolva!
Donald Trump, a 45. amerikai elnök beiktatása Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Chip Somodevilla

A Saturday Night Live írója, Katie Rich, aki 2013 óta dolgozik a show-ban, a Twitteren

azt írta a tízéves gyerekről, hogy ő lesz Amerika első otthoni iskolai lövöldözője.

Az NBC a felfüggesztésen kívül nem hajlandó kommentálni az ügyet, kérdésekre sem válaszolnak. A Fox News egy forrástól úgy tudja, hogy a bejegyzés után azonnal felfüggesztették a nőt, aki azóta bocsánatot kért. (Barron Trump egyébként nem magántanuló, egy New York-i iskolában tanul, a first lady, Melania pont azért nem költözött egyelőre Washingtonba, hogy Barron el tudja végezni a tanévet ott, ahol elkezdte.)

A tízéves Barron és édesanyja, Melania Donald Trump amerikai elnök beiktatási ünnepségén – háttérben Trump egyik lánya, Tiffany Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Chip Somodevilla

A kisgyereket többek között a volt amerikai elnök, Bill Clinton lánya, Chelsea is a védelmébe vette, az NBC Facebook-oldalát pedig elárasztották a tiltakozók. A change.org nevű aláírásgyűjtő oldalon petíció indult azért, hogy az NBC rúgja ki a nőt, magyar idő szerint kedd délután kettőkor már több mint 110 ezren írták alá.

A Saturday Night Live legutóbbi adásában egyébként Barack Obama volt amerikai elnöktől zenés műsorszámmal búcsúzott a stáb,

és megköszönték neki a munkáját. Mindez egy nappal az írójuk botrányos internetes bejegyzése után történt, az ő neve már nem is szerepelt a stáblistán.

A korábban említett petíció egy Stephen Spinola nevű humorista kirúgását is követeli (a Viacomhoz tartozó Comedy Centralon szokott szerepelni), aki a Twitteren azt írta a petíció szerint,

a tízéves Barron pont úgy néz ki, mint akiből egyszer randierőszakoló lesz,

valamint, hogy bár nem akarja, hogy a saját édesanyját bárki megerőszakolja, ha valaki mégis megtenné, akkor reméli, hogy Barron lesz az, mert fájdalommentes lenne, és sok pénzt kapnának egy per után. Ezeket a bejegyzéseket később törölte a humorista, majd azt írta, hogy hisz a matematikában, és a statisztikák szerint rossz vicc volt (az, amit a Trump gyerekről írt). Azt is írta, hogy elnézést kér, ha megsértette Barron Trump érzéseit.