Az USA hírszerzése megtalálta a szivárogtató orosz hackereket

GettyImageRank2 Vitality HORIZONTAL Talking CEREMONY USA Washington DC POLITICS Hillary Clinton Capitol Hill SECRETARY OF STATE PORTRAIT Photography GOVERNMENT Harry Reid - Politician Launch Event Politics and Government PersonalityInQueue SENATE FeedRout
Hillary Clinton: Ez már nem játék
Vágólapra másolva!
Az amerikai hírszerzés azonosította azokat az orosz ügynököket, akik továbbították a demokrata párti politikusoktól számítógépes támadással megszerzett adatokat a WikiLeaks kiszivárogtató portálnak az amerikai sajtó pénteken közölt értesülései szerint.
Vágólapra másolva!

Az NBC televízió és a The Washington Post hírszerzési forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a hírszerzés azonosította azokat az orosz ügynököket, akik részt vettek a demokrata párt számítógépes rendszereinek megtámadásában, adatokat loptak el és továbbítottak a WikiLeaks portálnak, hogy megpróbálják befolyásolni a választókat. Az ügynökök nevét nem hozták nyilvánosságra, de a sajtóhírek szerint a csütörtök este Barack Obama elnöknek átadott hírszerzési elemzés pontosan beszámol nevekről, helyszínekről és műveletekről.

Nem csak a Demokrata Pártot támadták

Az NBC televízió szerint a feltételezett orosz hackertámadások nemcsak a demokrata párt vezető testülete, az országos bizottság ellen irányultak, hanem célkeresztben volt a Fehér Ház, a külügyminisztérium, a vezérkari főnökök egyesített bizottsága és nagy amerikai vállalatok egész sora is.

James Clapper, az országos hírszerzés igazgatója, John Brennan, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója és James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vezetője pénteken tájékoztatja Donald Trump megválasztott elnököt.

Az orosz hackerek nem csak a demokrata pártot támadták Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Wilson