Putyin: Barátokra van szükségünk

Putyin évértékel
Russian President Vladimir Putin delivers his annual state of the nation address at the Kremlin in Moscow on December 3, 2015. AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP / KIRILL KUDRYAVTSEV
Vágólapra másolva!
Ukrajnáról nem beszélt, az Egyesült Államokról csak a volt Szovjetunió országai, valamint Kína, India és Japán után ejtett szót évértékelőjében az orosz elnök, aki többször is utalt a Moszkva ellen bevezetett nyugati szankciókra.
Vágólapra másolva!

Oroszország nem akar konfrontációt, és kész részt venni a regionális és globális problémák megoldásában – egyebek között erről beszélt Vlagyimir Putyin a Kremlben, a Szövetségi Gyűlés (az orosz parlament két háza) előtt elmondott szokásos évértékelő és programadó beszédében.

Az orosz elnök kifejezte reményét, hogy Moszkva együtt fog működni Washingtonnal a terrorellenes küzdelemben Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, hogy Oroszország ki fog állni érdekei védelmében, de nem áll szándékában a geopolitikai konfrontáció.

Az orosz elnök kifejezte reményét, hogy

Moszkva együtt fog működni Washingtonnal a terrorellenes küzdelemben, és a két ország osztozik majd felelősségben a globális biztonságért.

Putyin azonban beszédében az Egyesült Államokról csak a volt Szovjetunió országai, valamint Kína, India és Japán után ejtett szót.

Többször is utalt a Moszkva ellen bevezetett nyugati szankciókra, de Ukrajnáról nem tett említést.