Megvan Donald Trump kereskedelmi minisztere

Vágólapra másolva!
Steven Mnuchin, a Goldman Sachs egyik volt igazgatója, Trump elnökválasztási kampányának pénzügyi vezetője lehet a pénzügyminiszter. Továbbra sem tudni azonban, hogy Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó elvállalná-e a külügy irányítását.
Vágólapra másolva!

A 78 éves Wilbur Ross egy befektetési alap létrehozója és vezetője. Az amerikai üzleti életben arról ismert, hogy nehézségekkel küzdő szektorok csődbe jutott vállalatait szanálta, elsősorban az acéliparban, a textiliparban és a szénbányászatban. Trump egyik gazdasági tanácsadója volt az elnökválasztási kampányban.

Sajtóhírek szerint a megválasztott elnök valószínűleg Steven Mnuchint, a Goldman Sachs egyik volt igazgatóját, elnökválasztási kampányának pénzügyi vezetőjét jelöli majd pénzügyminiszternek. Erről a bejelentés szerdára várható.

Steven Mnuchin 53 éves, csaknem két évtizeden keresztül a Goldman Sachs bankház munkatársa, majd egyik igazgatója volt.

Most egy fedezeti alap elnök-vezérigazgatója, egyúttal sikeres hollywoodi filmproducer. Az elmúlt hónapokban Donald Trump kampányának pénzügyi vezetője volt. Gazdasági elemzők szerint a bankrendszer szabályozásának enyhítésére, lazítására lehet számítani az ő pénzügyminisztersége idején.

Továbbra sincs ugyanakkor megbízható információ arról, ki lesz a külügyek irányítója. Donald Trump kedd este nagy sajtóérdeklődéssel kísért vacsorára invitálta - egy New York-i Trump-szálloda éttermébe - Mitt Romney volt massachusettsi kormányzót, a 2012-es elnökválasztás republikánus elnökjelöltjét, hogy esetleges külügyminiszteri jelölését megvitassa vele

Trump a hétvégén egyszer már egyeztetett Romneyval, aki a kedd esti találkozó után sem árult el semmi konkrétumot a sajtónak.