Az Egyesült Államok nem küld delegációt Castro temetésére

CASTRO RUZ, Fidel
Havanna, 2016. november 28. Gyászolók sorban állnak a havannai Forradalom terén, hogy leróják kegyeletüket Fidel Castro volt kubai elnök előtt 2016. november 28-án. A kubai kommunista forradalom vezetője november 25-én, 89 éves korában hunyt el, a hamvait José Martí emlékművénél helyezték ki a Forradalom terén. (MTI/AP/Ramon Espinosa)
Vágólapra másolva!
A Fehér Ház szóvivője, Josh Earnest kedden bejelentette: az Egyesült Államokat nem képviseli küldöttség a pénteken elhunyt volt kubai elnök, Fidel Castro temetésén.
Vágólapra másolva!

A temetésen viszont jelen lesz Ben Rhodes helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó és az Egyesült Államok kubai képviseletének - nem nagyköveti szintű - vezetője, Jeffrey DeLaurentis.

Earnest már a hét elején jelezte, hogy

sem Barack Obama elnök, sem Joe Biden alelnök nem vesz részt a kubai vezető búcsúztatásán,

de hétfőn még az amerikai sajtóban találgatások láttak napvilágot arról, hogy vajon John Kerry külügyminiszter ott lesz-e Havannában.

Egyes sajtóinformácók még azt is tudni vélték, hogy Caroline Kennedy, a néhai John F. Kennedy elnök leánya, aki jelenleg az Egyesült Államok Japánban akkreditált nagykövete, részt vesz Castro temetésén.

Gyászolók állnak sorban a havannai Forradalom terén, hogy leróják kegyeletüket Fidel Castro volt kubai elnök előtt Forrás: MTI/AP/Ramon Espinosa