A hadsereg elfoglalta Kelet-Aleppó legfontosabb negyedét

Horizontal
Syrians walk past heavily damaged buildings in the neighbourhood of Bani Zeid, on Aleppo's northern outskirts on July 29, 2016, as people come back to the previously rebel-held district, a day after Syrian government forces took control of it. Government forces have surrounded rebel-held districts in eastern Aleppo since July 17, sparking fears for an estimated 250,000 people who live there. / AFP PHOTO / GEORGE OURFALIAN
Vágólapra másolva!
A szíriai kormányhadsereg heves harcok után elfoglalta Aleppó lázadók kezén lévő keleti felének legnagyobb negyedét. A rebellisek szerint az intenzív légitámadások és a kórházak hiánya miatt omlik össze a frontjuk. 
Vágólapra másolva!

A Hanano negyed elfoglalásával a kormányerők közelebb kerültek ahhoz, hogy kettévágják Aleppó keleti felét – írta internetes oldalán az al-Dzsazíra. Az arab hírtelevízió idézte az egyik lázadócsoport név nélkül nyilatkozó illetékesét, aki azt mondta, hogy a hadsereg előrenyomulásáról a kormányhoz hű sajtóban közölt térképek nagyrészt pontosak.

Aleppóból csak romok maradtak Forrás: AFP/George Ourfalian

Ez a negyed volt az első, amelyet a lázadók 2012-ben elfoglaltak Aleppóban, emlékeztetett a BBC, amely szerint a város visszavétele jelentős győzelem lenne Bassár el-Aszad elnök számára.

A lázadók frontja több más helyen is összeomlik Szíriában. Az intenzív bombázás, a heves harcok, a sok halott és sebesült, valamint a kórházak hiánya ennek az oka – mondta a Reutersnek az egyik legnagyobb csoport, a Dzsaba Samíja egyik vezetője.

A hadsereg most megtisztítja az aknáktól Hananót, amelyet a lázadók szerint nagyrészt már hónapokkal ezelőtt elhagytak a lakói.