Tűz egy görög migránstáborban, két halott

görög török menekültek
Mitilíni, 2016. április 4. Az Európai Unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex munkatársainak kíséretében illegális bevándorlók szállnak kompra Mitilíni kikötőjében az északkelet-görögországi Leszbosz szigetén 2016. április 4-én. Az Európai Unió és a török kormány között március 18-án létrejött menekültügyi megállapodás értelmében megkezdődik a görög hatóságok által elutasított menedékkérők és a menedékjogi kérelem benyújtásától elzárkózó illegális határátlépők visszaküldése Törökországba. (MTI/EPA/Oresztisz Panajotu)
Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki egy leszboszi migránstáborban, ketten meghaltak. Az eset után több táborlakó sátrakat gyújtott fel és összecsapott a rendőrökkel.
Vágólapra másolva!

Tűz ütött ki csütörtökön egy leszboszi migránstáborban, egy 66 éves asszony és egy hatéves gyerek meghalt, ketten megsérültek. Az asszony főzött a sátrukban, és a főzőgázpalack felrobbant. A két súlyos állapotú sérült a nő anyja, és egy másik, négyéves gyermeke.

Az eset után migránsok felgyújtottak több sátrat és összetűzésbe kerültek a rendfenntartókkal - közölte a görög rendőrség.

Hat migráns könnyebben megsérült. Egy kormánytisztviselő szerint az összetűzés rövid ideig tartott, és a tüzeket hamar eloltották.

Leszbosz szigetén több mint hatezer migráns és menekült vesztegel menekülttáborokban, kétszer annyi, mint ahányat a táborok be tudnak fogadni. Más görög szigeteken is van még mintegy tízezer migráns, és általában az ország táboraiban zsúfoltság van, ami gyakran feszültséget okoz.