Trump megtiltotta, hogy a lobbisták támogassák a beiktatást

Trump és Cruz , Trump, Donald beszél Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
New York, 2016. április 27. A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump amerikai üzletember beszédet mond New Yorkban 2016. április 26-án, miután győzött a Pennsylvania, Maryland, Delaware, Connecticut és Rhode Island államban tartott előválasztásokon. (MTI/EPA/Justin Lane)
Vágólapra másolva!
Donald Trump megválasztott amerikai elnök megtiltotta, hogy lobbisták pénzadományokkal járuljanak hozzá a beiktatási ünnepség költségeihez.
Vágólapra másolva!

A január 20-án esedékes washingtoni beiktatási ünnepség szervezésére külön bizottság alakult – ez valamennyi elnöki beiktatáskor így van –, ám Trump saját csapata szintén megkezdte az előkészületeket, mégpedig adományok gyűjtésével.

Donald Trump tartja magát választási ígéretéhez, miszerint "lecsapolja a washingtoni mocsarat", így például kiszorítja a politikai döntéseket befolyásolni próbáló lobbistákat.

Ennek megfelelően úgy döntött, hogy a vállalatok egymillió dollárnál nagyobb adománnyal nem járulhatnak hozzá az ünnepség költségeihez, regisztrált lobbisták pedig egyáltalán nem adhatnak pénzt. Az egyéni adományokat ugyanakkor nem korlátozta.

Donald Trump megválasztott elnök lobbisták pénzét nem várja a beiktatási ünnepséghez Forrás: MTI/EPA/Justin Lane

Eközben Donald Trump és családja a floridai villájában ünnepelte a hálaadást. Az ünnepnapon jelentek meg azok a sajtóhírek is, melyek szerint a milliárdos befektetési szakember, Wilbur Ross lehet a Trump-adminisztráció kereskedelmi minisztere, de a hivatalos bejelentés még nem történt meg.